lördag 3 oktober 2009

Vilken fynddag!

Hej alla! Ni kan inte förstå vilken fynddag det varit idag. Spruttade igång med en långprommis 07.30 med goa Sari och hunden. På rundan passerade vi en container och man tror ju knappt att det är sant när man i den ser att någon slängt en jätte fin sekretär och en stol. Vi spurtade hem till Sari och hämtade hennes bil och däri lastade vi fynden. Å vet ni vem som fick dem, jo jag. Tack snälla snälla du, jag är så glad. Sekretären satte jag igång att limma och laga. Lådorna saknades men det blir fina fack. Stolen har jag slipat och målat ett varv redan, visar imorgon en efter bild. Sekretären ska få sig en omgång med slipen imorgon då limmet torkat. Eftersom det var en sådan turdag tog jag en runda på loppis (letar ett runt köksbord) kom hem med litte smått och gott som jag tagit bilder på. Trådrulle hållaren ska bli vit och tråden som är upprullad ska bytas. Mandelkvarn, kaktång, litet fat och en kuddfodral, lite småfynd som piggar upp:). Ha en skön lördag, här är det fortsatt målning som gäller. Kram /Sara

fredag 2 oktober 2009

Mysfredag på Berget

Hej alla fredagsfirare! Gud så skönt att det är fredag, äntligen äntligen. Idag ska jag och min lilla minimums se på Lilla Melodifestivalen. Vi har fixat lite gott till, det blir popcorn och festis till lillan och vin och chilichoklad till mig:). Först ska vi bada bastu. När vi är rena och fina så ska vi hoppa i varsin pyjamas, bädda ner oss i sängen och tända massa ljus. Det ska bli så mysigt. När lillan somnat ska jag försöka hinna måla hatthyllan och kika runt på alla fina bloggar. Här kommer en bild av ett väggord som ska sitta ovanför lillans säng. Den är gjord av duktiga Maud med bloggen My presious home men köpt på Lilla Provence. Stora Fredagskramen till er alla! /Sara

torsdag 1 oktober 2009

Så härligt inspirerad....

...blir jag av den här boken jag köpt på Lilla Provence. Bilderna får det att klia i hela kroppen, man vill bara tokbörja fixa över allt hemma men det går ju inte:). En sak i taget och var sak har sin plats som Alfons pappa säger. Själva boken är ju en vacker inredningsdetalj i sig. Tog lite foton på boken som heter "Romantiska hem och inspiration i vitt". Har tagit fler foton men bloggen tjorvar och det går inte att lägg in bilder nu:(. Hoppas det löser sig till imorgon. Karm på er alla där ute!

tisdag 29 september 2009

Oj vart tog kvällen vägen?

Hejsan Oj tiden for iväg, gick på prommenad och när jag kom hem så började jag måla. Håller på att måla ett skoställ, hattyllan och en klädhängare vita. Mitt i allt kom jag på att jag hade skrivit ut en massa notpapper för länge sedan. De har legat i en låda och nu kände jag att det var dags at försöka hitta på något med dem. Har badat dem i citronte för att de ska bli gulabruna och lite gamla.....nu hänger det massor med papper på tork i köket och det doftar citron i hela huset. Får se vad jag hittar på med dem:). Det var vad jag sysslat med idag förutom att jobba. Den här tavlan tänkte min mamma slänga men jag räddade den och målade ramen vit. Den hänger nu i vår lilla gillestuga men den ska snart få flytta in i huset. Må gott alla där ute!

måndag 28 september 2009

Jag är kär....

...i ett par gardiner. Har ju läst att man kan bli kär i slagbord och diverse annat och nu har jag gått och blivit förtjust i ett par gardiner:). Har köpt nya gardiner till köket på Lilla Provence. Hade inte tänkt hänga upp dem riktigt ännu så jag la dem i kistan. Men efter att ha väntat hela 2 timmar, så var jag bara tvungen att stryka och hänga upp dem. Inte kunde ju jag vänta på att det skulle bli lite mer vinter, varför vänta förresten om man kan göra det nu istället.
Här ligger gardinerna och har det trist...så kan vi ju inte ha de.
Vips så hänger vi upp dem istället:).
Broderad ligonkrans, underbart!
Ha en skön måndag alla där ute, jag ska sitta i köket och blinka mot mina gardiner jag:). Kram /Sara

söndag 27 september 2009

Utmanad.....

....och jag bangar inte:). Har fått utmaningen av Sari med bloggen LillaProvence Här kommer 10 sanningar om mig, håll i er. 1. Jag älskar att sortera saker, kan inte riktigt låta bli att sortera allt efter storlekar och färg eller form eller vad som helst. Det är bara helt oemotståndligt att hitta på sorteringssystem för allt.......Har svårt att låta bli att börja sortera på affärer.....ok alla har vi väl någon typ av fel.....). 2. Skulle så gärna vilja ha en minigris, det är ju fantastiskt söta och kloka. 3. Efter kl:22.00 slår min hjärna av så då är det bara till att gå och sova. 4. Är egentligen hesmkt blyg å lite osäker bakom "fasaden"...:) 5. Älskar vatten, har hållt på med dykning i många år och har dykt över 100 dyk i världens starkaste tidvattensström (Saltströmmen Bodö Norge). När jag fick barn beslöt jag mig för att försöka sluta ta livet av mig titt som tätt:). Men gud vad jag saknar det, dykningen alltså:(. 6. Älskar sol 7. Är rädd för höga höjder, mår illa av bara tanken och drömmer mardrömmar om att falla ner för stup. 8. Är en skogsmulle, gillar att sitta på en stubbe i skogen och göra ingen ting. 9. Blir lätt arg, har ett häftigt humör, det bara är så, en del av mig helt enkelt. 10. Tycker bäst om att vara hemma:) Passar detta vidare till alla som vill anta utmaningen:).

Jag har fått en utmärkelse

Så glad jag blir. Snälla Anna-Karin med bloggen Livet här och nu har gett mig en utmärkelse. Blir alldeles varm inombords för jag tycker motiveringen är så fin. Jag tar ödmjukast emot den och känner mig stolt! Besök Anna-Karins blogg den är jätte fin och inspirerande. Motivering:http://www.livetpaberget.blogspot.com/ för att den ger mig inspiration i vardagen Vill gärna passa vidare denna fina utmärkelse till två kvinnor som inspirerat mig att starta min blogg (vilket är så kul så detta blir mitt sätt att säga tack). Den ena är den alltid så snälla och omtänksamma Sari med bloggen LillaProvence. Den andra är kruttjejen Christa med bloggen Angel and roses som ångar på i ett härligt tempo och som ständigt bjuder på nya härlig inlägg.