lördag 26 september 2009

Badhus och loppis

Startade denna underbara lördag med en härlig prommis med goa Sari och hennes hund. Solen strålade på oss så ny energi flödade in i systemet. Var ju så trött igår......nu känns det bättre. Eftersom ny energi infunnit sig tog jag lillan med till badhuset men först hann vi in på en loppis på vägen. Där hittade jag denna underbara gamla trästol. Någon människa med bra smak hade redan målat den vit och shabbat till den.....å så kom jag och fullkomligt kastade mig över den. Lillan fick sitta vakt på den medans jag rusade runt loppisen på jakt efter andra fynd men det blev inget. Sedan hade vi en mysig stund på badhuset, vi badade även bastu där. På hemvägen stannade vi och köpte godis som vi mumsade i oss i bilen:). Ser ni den söta kudden på stolen, den har jag köpt på Lilla Provence, jag bara älskar den! Snart ska jag börja med maten. Det blir färsk pasta i karlJohansvamp sås och entrecote. Gott vin till blir det också och så kanske en film efter det. Ha en skön lördag alla där ute!

fredag 25 september 2009

Fredagsvin mums

Ett snabbt inlägg för att önska alla en trevlig helg! Är så trött så ögonen går ikors:). Nu ska jag dricka ett gott vin och sedan ska jag soooooooooooooova. Återkommer imorgon med nya friska tag:). Må gott alla underbara bloggare!

torsdag 24 september 2009

Sängplaner....

Berättade igår om att jag smider planer på att göra om i sovrummet. Försökte hitta en bra bild på sängen jag planerar att köpa men hittade inte en så jätte trevlig bild (lånad från Ikea). Men ni får tänka er stärkta bomullslakan, vitt fluffigt täcke med spetskant och mina fina loppis kuddöverdrag med monogram och spetskanter. Å mitt i detta vita fluffiga spetshav ligger jag och snusar sött:). Hemma hos mina föräldrar står en kista och väntar på mig, tack mamma och pappa ni är så snälla! Den ska bli sängbord efter att den målats vit så klart. Tapeter och golv ska jag inte ändra det är nytt och vitt och fint. Ooo så kul det är att planera. Nya lyktor i fattigmanssilver på tavellisten ska det bli och så ett fint väggord från My precious home. Vita tunna gardiner och lampa på silverfot i fönstret. Ja det ska bli fint det här. Må gott alla där ute!

onsdag 23 september 2009

En helt vanlig Onsdag

Vad gör man på Berget en helt vanlig Onsdag då. Jo man rullar köttbullar och drömmer om hur man ska göra om i sovrummet. Har en hel del idéer, får se när det blir att starta med det. Har ialla fall hittat vilken säng jag vill ha. Kanske visar bild på den imorgon så får ni säga vad ni tycker. Ska strax ut på en stärkande långprommis i det fantastiskt vackra höstvädret. Tänk att solen lyser idag också. Det blåser så de gula löven yr omkring, det ser ut som om det regnar guld. Bilden visar min söta sminkväska en helt vanlig Onsdag:). Må gott alla där ute!

tisdag 22 september 2009

Lite loppis fynd

Susade iväg på loppis under lunchen idag, behövde muntra upp mig själv och det fungerade som vanligt. Hittade en bunt fina kakformar för 15 kr, dem ska jag använda till lite diverse projekt. En rulle vit spets är alltid bra att ha, kostade 10 kr. Glasburken för 25 har jag fyllt med torkad salvia och satt en liten lapp på. Spetsen är så söt, virkad i bomullsgarn, säkert av en go gammal dam. Är lite svag för vita örngott med spets och monogram. Hittade ett med ett B som i mitt efternamn broderat. Kostade 25 kr. Vad är nu detta:). Jo ni det är ett par svarta benvärmare med pälskant och rosett. Kommer bli snyggt när de sticker upp ovanför mina svarta vinterstövlar, värmer gott i kylan hoppas jag. Bilden blev dock inte så bra. Men gud....tänk om jag kommer se ut som en pudel med mina långa rangelben å så två bollar under knäna.......hum får se om de går att använda....tänkte inte riktigt på det förrens exakt nu....:( Ha en skön tisdag alla där ute !

måndag 21 september 2009

Krans av lingonris

Den här zinkbrickan med tillbehör blev jag lite less på. Efter att ha surfat runt och sett alla vackra kransar som ni bloggerskor gör så blev jag inspirerad att göra en egen till brickan. Lingonris finns det gott om på berget så det gick fort att sno ihop en krans. Satte en rostig krona (från Lilla Provence) i mitten. Tycker det blev mysigt men man vågar nog inte ha ljuset tänt om man inte är i närheten:). Allt kan ju inte vara praktiskt, ibland räcker det med att det är snyggt:). Må gott alla där ute och tack för inspirationen!