lördag 30 januari 2010

Sovrumsbilder och råd behövs

Hej alla! Gud så skönt med ledigt! Vi har varit ute och åkt skridskor trots att det är 18 grader kallt.
Friggebodan och Mini på en snöhög. Utsikt från fönstret på mitt jobb fredag morgon. Har köpt ett överkast på Lilla Provence gillar det verkligen. Nu behöver jag ert råd. Jag kan inte bestämma mig om jag ska måla väggen vit eller behålla tapeten som den är. Jag tycker det är så grylligt i sovrummet, får ingen riktig ro för ögat. Utsikt från sängen Anna-Lenas paket på väg.
Ha en skön lördag alla där ute och tack för era fina kommentarer! Kram /Sara

fredag 29 januari 2010

Fredags mys

Hej alla där ute! Äntligen är det fredag och Mini är hemma igen. Gud vad underbart, vi har tittat på bilder från Turkiet dit vi ska. Jätte kul! Idag har jag handlat nya konståkningsskridskor till Mini som börjat på skridskoskola, en kompis skrämde upp mig rejält när han sa att deras dotters skridskor kostade 2500 kr. Jag tänkte att detta klarar jag ju aldrig så jag rinde helt förtvivlad till sportaffären och fick tag på en mycket trevlig försäljare som lovade att han hade rätt skridskor till oss för 399 kr. Vi åkte dit och fick jätte bra service. Rätt skridskor med skydd och även slipade för 350 kr. Hum, det var inte vad som stod på prislappen men jag tror jag kan konstatera att fröken fräken fortfarande kan vara charmerande om så behövs:).
Lite gott vin blir det här ikväll!
Har även handlat på Lilla Provence idag:). Nått stort och fint:). Visar det imorgon. Ha de gott! Kram /Sara

torsdag 28 januari 2010

Lite shopping

Hej alla, vad gör ni i kylan? Herre gud så kallt det blir när det är -20 och blåser, Brrrrr. Sitter här i soffan i pyjis och morgonrock över, raggisar och massa tända ljus. Det är nämligen bara 17 grader här inne, inte så skönt alls. Här på berget har jag försökt leka elektriker men jag fick ge upp och inse att det nog är bra ibland att anlita experter. PAPPA!!!! Har ju en lampa som jag köpt på loppis som jag måste mecka ihop nya sladdar och kontakter till. Nu har jag allt jag behöver men jag får inte ihop den, frusto,.....grrr, måste lära mig det här med. Vet ni när jag kom hem hade min snälla granne skottat bort plogvallen, det var väl fantastiskt snällt! Jag blev så himla glad, just då när jag var trött, kall och hungrig så var det bara så skönt. Tack grannen! Idag har jag shoppat loss, förutom mat så har jag handlat massor med färg. Här ska målas både loppisfynd och ett helt kök.
Nattlinne på halva reapriset, tror det blev 79 kr bara.
Vit tunika med spetskrage, till den köpte jag ett par svarta tajts med läderrevärer, piffigt värre:).
Dessa små lyktor kan man köpa på Lilla Provence, jag har flera. Tycker det är en bra gåbort present. Det var dagens tips:).
Ha en skön kväll i kylan! Kram /Sara

onsdag 27 januari 2010

Semesterplaner

Hej alla! Blev så less på stormen, kylan och snön så jag bokade en sol och badsemester till mig och Mini. 13 Juni åker vi till Incekum i Turkiet. Hotellet heter Eftalia Village och är ett all Inclusive hotell med vatten land, lekpark, gameroom och egen strand. Där ska vi sola, bada och ha de helt underbart i en liten vecka. Jag längtar! Liten del av vattenlandet:). Hur kul tror ni inte vi ska ha i de där jag och Mini:)
Så här ser tydligen stranden ut.
Det var ett bra pris på resan, det ska bli så kul att visa bilderna för Mini när hon kommer på fredag. Åh så jag längtar! Ha de gott alla där ute! Kram /Sara

tisdag 26 januari 2010

Fredagsreceptet & ett roligt brev

Hej alla! Idag när vi kom hem från jobbet så väntade ett roligt brev. Mina fina etiketter som jag beställt från Christa, kika in i hennes bloggbutik om ni är sugna på lika dana, de finns i massor av olika varianter.
Detta blir väl gulligt på mina syltburkar.
Här kommer fredagreceptet, det har jag fått av en arbetskamrat som är en fena på att laga mat. Enkelt och gott. Har snöat in lite på fisk, det är ju så gott men jag har så få idéer. Portioner: 4 4 bitar lax filé 1 röd chili 2 msk olja 1 msk grovt salt 1 tsk spiskummin 1 tsk krossade senapsfrön 1 msk hackad persilja 1 tsk krossad vitlök ½ kg mandelpotatis 2 msk olja salt och nymalen svartpeppar efter tycke och smak.

Balsamicoreduktion: 1 1/2 dl balsamvinäger 3/4 dl farinsocker 2 msk vatten 40 g rumstempererat smör, gärna osaltat

Gör så här:

1. Börja med mandelpotatisen: Sätt ugnen på 225°. Smörj en form med olja och sätt in den i ugnen.

2. Skölj och dela mandelpotatisen i mitten behåll gärna skalet på. Tag ut plåten och lägg i mandelpotatisen på den varma plåten, tänk på att det kan skvätta. Salta och peppra och låt den stå i ca 20-30 min i ugnen.

3.Börja nu men balsamicoreduktion: Blanda vinäger, farinsocker och vatten i en liten kastrull. Låt koka på stark värme några minuter tills det börjar bli lite trögflytande. Tillsätt lite vatten om det kokat ihop för mycket. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

4.Vispa ner smöret i klickar tänk på att smöret skall vara rumstemperatur. Håll såsen varm medans du steker på laxen.

5.Lägg laxfilé bitarna på ett fat eller en ren skärbräda. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chilin med det andra kryddorna.

6.Hetta upp en stekpanna gärna gjutgärn. Pensla laxkotletterna på båda sidor med lite olja och lägg i den i pannan. Krydda ordentligt med kryddblandningen och stek på medeltemperatur i 3-4 min på varje sida.

7.Stäng av plattan och täck med folie och låt stå i pannan i ytterligare 3 min.

8.Då var det bara att lägga upp och servera gärnera gärna med en timjankvist eller dill.

Ha de gott alla där ute!

Kram /Sara

måndag 25 januari 2010

Å vinnaren är...

Hej alla! Idag är det dragning i min tävling där man kunde vinna någon av dessa tavlor.
Mini drog vinnaren
Grattis Anna-Lena med bloggen Drömmar av Silver. Är det tavlan du använt som bild när du länkat du vill ha? Maila mig namn och adress så ska jag skicka tavlan du vill ha. För övrigt så har jag fyndat ett runt bord, en lampa och 6 stycken kristallglas på loppis idag. Nu har jag lite renoveringsobjekt att ta hand om mer om det någon annan dag. Ha de gott alla där ute! Kram /Sara

söndag 24 januari 2010

Det har varit en symaskin på besök på Berget

Hej alla! Japp, det är sant, det har varit en symaskin i mitt hus men den har åkt hem nu. I mina utrivningar igår så hittade jag ju ett underbart barnlakan med spets. Såg direkt en gardin i detta och min snälla mamma ryckte ut och förverkligade min idé.
Så här ser spetskanten ut!
Här är gardinen i sin helhet, det var omöjligt att ta en bild mot fönstret, hur jag än gjorde blev det uruselt resultat å jag som vill visa mina ursöta gardiner, grrr. Målade två speglar som varit röda igår och tillverkade några hjärtan av ståltråd som jag hänge på speglarna. Kul!
Vi sydde lite hjärtan också. Ni glömmer väl inte bor att tävla. Det är dragning imorgon! Ha en skön kväll alla där ute och tack för era söta kommentarer! Kram /Sara