lördag 16 januari 2010

Gud vad jag älskar lördagar......

Mini vaknade 06.00 och kom över till mig med sin bärbara DVD, hon såg på film och jag fick sova vidare till 8.15. Då väckte hon mig igen för då kurrade det tydligen i lilla magen. Vi åt en god frukost, i vår lilla familj innebär det hembakad mjukkaka med ägg och kaviar kaffe och mjölk:). Stående meny på lördagar:).
Så här vackert var det ute idag.
Vi degade på en stund, Mini dök upp så här:).
Sedan bar det av till badhuset, men så kul vi hade, jag glömde till och med bort att vara blyg:). Det där med bikini är inte riktigt min grej. Mamma och pappa bjöd sedan på god fiskgratäng, härligt.
Känner mig så här glad idag:).
Tre krokar med tillbehör. Sött litet hjärta
Har fått en fin Award med sju sanningar, om det får ni läsa imorgon om ni har lust. Ha en skön kväll! Kram /Sara

fredag 15 januari 2010

Belöning

Hej alla! Änligen fredag. En slitig vecka är över, jobbat 10 timmar per dag och tränat 1.5 timmar direkt efter det varje dag. Gissa om jag är trött men vad gör det för det är fredag och Mini är hemma. Dessutom har vi lagat älgfilé och potatisgratäng.
Jag bubblar över av glädje:)
Livet känns hoppfullt....
...och vackert. En liten glädjespridare är här:) Mamma får sin belöning x2!
Tack alla för era uppmuntrande ord jag behövde verkligen det! Ha en underbar fredag alla fina vänner där ute! Kram
/Sara

onsdag 13 januari 2010

Saknad

Saknar min lilla tjej
Mitt livs största kärlek!
Ljuset i mitt liv
Meningen med att jag finns
Ha en skön kväll alla där ute! Kram /Sara

tisdag 12 januari 2010

Fiskrecept

Hej på er! Tack för alla era kommentarer, ni är så snälla alla! Utmanar mig själv att göra bättre mat, därför så tänker jag publicera ett recept i veckan som passar till en fredagsmiddag. Kriterierna är följande för mitt fredagsrecept: Gott (så klart) Inte alltför onyttigt Billigt Snabbt (man är ju trött på fredagar) Det ska gå att dricka vin till:)
Bild lånad från http://cartinafinland.fi, jag tror det är en lax:)
Laxknyten Ingredienser, anger ingen mängd, är man van att laga mat så kan man uppskatta själv hur mycket man vill lägga i varje knyte. Detta går även bra att göra på grillen till sommaren. Olivolja potatis salt peppar och citronpeppar lax citron purjolök timjam fänkål smör creme fraisch franska örter vitt vin Gör folie knyten och lägg i en långpanna. Smörj botten på knytena med olivolja och lägg i den skivade potatisen. Salta och peppra. Förstek potatisen i öppna knyten i ugnen ca 15 min i 225 grader. Ta ut knytena och lägg i en fiskbit i varje. Salta och tillsätt citronpeppar. Strö över strimlad fänkål och purjolök. Sätt i en citronskiva och en kvist timjan. Sätt i en stor smörklick, 1/2 burk creme fraisch franska örter per knyte och en skvätt vitt vin. Nyp ihop knytena och stek i ugnen ca 20 min i 225 grader. Sätt knytena på en tallrik och ät direkt ur dem. Smaklig måltid! Ha en skön kväll! Kram /Sara

måndag 11 januari 2010

Min matsal

Hej Fick lust att fota min matsal igår när det var ljust. Det kändes så luftigt när julgranen och julpyntet var borta. Kolla skillnaden.
Med julpynt En serie utan julpynt kommer här. Matbord och pysselhörna. Till höger ser ni ingången till vardagsrummet. Här ser ni ett skåp som ska målas till våren. Det ska bli helvitt. Sekretären är ett lagat och ommålat containerfynd. Rakt fram till höger ser man köket och rakt fram till vänster är hallen. Jag skulle vilja ha vitt golv här, en dag blir det av. En annan vinkel.
Ha en skön måndag kväll alla fina där ute och glöm inte att vara med i min tävling, se länk till höger. Kram /Sara

söndag 10 januari 2010

En sommardag idag!

Hej på er! Vilken överraskning som väntade när jag steg upp, bara -2 grader, rena rama sommaren:). Gick ut på en prommenad i det härliga vädret som även bjöd på sol. Har gjort ytterligare en liten utrivning i köket, så här blev skåp 2 efter att dörrarna tagits bort, målarfärgen torkat och spetsen limmats fast. Dessa koppar dricker jag alltid ur efter middagen, en liten stark kaffe med en skvätt mjölk. Se så vacker himmel, det ser ut som om det brinner, äntligen soooool, lycka! Ja då var min sköna julledighet slut, imorgon börjar jobb igen, känns jobbigt men jag vet att det går bra när man väl kommer igång. Ha en skön söndagkväll! Kram /Sara