lördag 9 januari 2010

Tävlingsdags på Berget

Hej alla! Startade dagen med en stärkande prommenad i kylan. Frukosten framför TV:n smakade väldigt gott sedan. Undra hur herr och fru fågel har det i kylan. Har inte sett dem alls på ett tag.
Här ser ni deras lilla hus:).
Min besöksräknara har passerat 6000! Tänk att ni alla besökt mig så flitigt under de drygt 4 månader jag haft min blogg, tack för det! Vi gör som vanligt, 1 kommentar = 1 lott, kommentar + länk = 2 lotter, skriv i kommentaren om ni länkar. Ni som inte har blogg mailar till berg.sara@gmail.com om ni vill vara med. Tävlingen håller på till 25:e Januari. Vinnaren får välja någon av följande tavlor. Idag ska jag sitta i mit nystädade vardagsrum och dricka kaffe och äta en och annan bulle samtidigt som jag tittar på vinterstudion på TV. När inte Mini är hemma så kan man unna sig att njuta av alla som flåsar runt i i backar och spår. Ikväll har jag bjudit hem en vän på middag, det blir trevligt! Ha en skön lördag och lycka till i tävlingen. Kram /Sara

fredag 8 januari 2010

Julen utstökad....

..både hemma och på bloggen. Hej alla! Tack så hemskt mycket alla för era fina hälsningar, jag blir så glad varenda gång det dyker upp en kommentar. Har storstädat hela dagen, tagit bort julen, burit ut granen i skogen, möblerat om lite, rivit ut ett till köksskåp och målat det invändigt. Ni ska få se mer av det imorgon. Har gjort fler tavlor också för imorgon blir det tävling här på berget, håll utkik.
Fixade en ljusbricka av lite loppisfynd, blommorna är från Lilla Provence
Vem tror ni vinner Lets Dance iår då? Tyckte alla var så himla duktiga! Kram /Sara

torsdag 7 januari 2010

Smått och målat

Hej alla! Kallt idag va, här är det -27 grader och gnistrande vackert. Vi har varit på bio idag, Alvin och gänget såg vi, det var en söt historia. Har roat mig med att måla lite loppis ramar och en korg.
Korgen före, söt men fel färg. Korgen efter. Nu är den förvaring till Minis garn. Några tavlor jag knåpat ihop.
Köper ofta ramar på loppis för allt från 5 kr till 40 kr. Sedan kan man måla och fixa dem som man vill. Har två till på målning, dem ska jag slipa så de ser nötta ut, de är fint tycker jag. Min besöksräknare har passerat 6000, tänkte fira med en utlottning snart, skulle ni vilja tävla om några tavlor tror ni? Ha de gott! Kram /Sara

onsdag 6 januari 2010

Lite utdelade presenter

Hej alla! Fortfarande mätt efter all god mat! Kort inlägg idag, jag leker skola med Mini men jag fick en kort rast här nu för att göra ett inlägg:).
Detta fick pappa i födelsedagspresent. En korg full med gosaker.
En kompis fyllde också år så hon fick en påse fullproppad med nybakade Rocky Road. Nu är rasten slut. Vi övar just nu på bokstaven C. Mini är just nu besatt av bokstäver, siffror och garnbollar:). Ha de gott! Kram /Sara

tisdag 5 januari 2010

Rolig utmaning

Hej alla! Har blivit utmanad av Sari med bloggen Björnar och praliner samt Helena med bloggen Elsa och Helena. Utmaningen går ut på att visa bilder på vart man förvarar sitt kaffe och te. Kul!
Dricker pulverkaffe och förvarar det i min röda fina burk. Kaffe, the och choklad, triss i underbara burkar från Lilla Provence! Favoritkopp och favoritsked.
Denna skickar jag vidare till en härlig kvinna som jag vet gillar kaffe. Rita med bloggen hemma hos lilla mej. Helt ok om du inte vill visa bilder Rita, då skippar du bara detta.
Grattis till Pappa som fyller år idag!!!!!!! Jag och Mini ska strax fara dit och äta middag, ryktet på stan säger att det blir älgfilé. Vi sover över så jag återkommer imorgon med en rapport hur filén smakade.
Ha en fin trettondagsafton alla där ute! Kram /Sara

måndag 4 januari 2010

Gud vad skönt...

...det är att vara ledig, jag måste bara få säga det en gång till. Kallt har vi här -17 och så blåser det. Jag och Mini har varit ute och åkt bobb och skidor. Vi har även bakat och rullat massor med köttbullar.
Leilas Rocky Road. Som ni märker så julbakar jag när jag har tid och lust och julgodiset hade vi lust att göra idag:). Detta ska bli en överraskning till någon som hjälpt mig mycket. Här har vi en bild av garnbollsproducenten in action så att säga.
För övrigt så fungerar bilen igen, då har man lärt sig att ladda ett batteri också, det var ju inte så svårt egentligen. Håller på att fixa ett gammalt loppisfynd inget märkvärdigt men det är inte alltid de stora sakerna som glädjer. Jag är som vanligt väldigt ivrig när jag håller på:). Ha det gott alla där ute! Kram /Sara

söndag 3 januari 2010

Lite blandade småbilder

Hej alla och glad söndag på er! När man är ledig kan man pillra omkring med grejor. Jag har pillrat omkring lite med en liten låda jag köpt för 10 kr på loppis. Den har jag målat vit och slipat så den ser nött ut. Mina fina gamla silverskedar jag fyndat på loppis fick ett nytt hem. Det har väl inte undgått någon att jag gillar burkar:). Här är en fin shabbyburk och så en glasburk med gamla trådrullar i, loppis fyns så klart. En gammal fåtölj också, för ovanlighetens skull inget containerfynd eller loppisfynd utan arvegods. För övrigt har vi hunnit vara och busa på badhuset, fått bilens batteri fruset samt ätit middag hos mor och far. Har bilbatteriet på laddning nu, hoppas jag nu ror hem det här meckeriprojektet, det är ju inte min starka sida det där med att fixa med bilar. Ha det gott! Kram /Sara