lördag 19 september 2009

Hovleverantörskan har levererat

I Torsdags när jag kom hem hade hovleverantörskan från Lilla Provence levererat till Berget. Gissa om jag blev glad:). Nätverket havererade dock så jag fick ett litet ofrivilligt bloggavbrott igår men nu är det fixat. En av sakerna jag köpt är denna zinkstrut, satte lite höstpynt i. Titta så fin kammarljusstake. I all sin enkelhet är den underbar. Den ska få stå på köksbordet. Har bytt underlägg från sommargrönt till vinter svart:). Nu letar jag nya gardiner och jag tror att jag vet var jag kommer hitta dem. Kan ni gissa:). Den här fina zinkljusstaken kom också hem. Den har en liten låda som jag fyllt med tändstickor. Ett naturvitt band med röda hjärtan tyckte jag blev gulligt att knyta runt. Kakfatet har jag köpt tidigare på Lilla Provence men jag har inte gjort något med det förrens zinkljusstaken kom. Då vaknade lusten att göra en grupp. Ljuspåse, fattigmanssilverbollar och lite annat smått och gott fick flytta in. En handvävd linnehandduk fick bli en rulle och så dekorerade jag den lite med band och ett kort. Fattigmanssilver bollar. Tror man ska ha dem i granen men de flyttar runt lite varstans här hemma. Under sommaren har de legat i ett skåp och väntat på hösten. Trevlig helg alla där ute!

torsdag 17 september 2009

Det finns så lite tid

Istället för att flyga och flänga som vanligt bestämde jag mig för att gör något viktigt, nämligen bygga ett slott av en skokartong tillsammans med min dotter. Här har vi ritat med glitterlim:), fram och baksida på slottet. på insidan är en bild från en princesstidning inklistrad. Det är så mysigt att pyssla men min lilla älskade vän. Mer sånt ska jag ta mig tid med har jag bestämt. Så här trött kan man bli av att bygga slott. Vi tände ljus och såg barnprogram tillsammans också:). Tur att jag har dig min lilla vän.

onsdag 16 september 2009

Det blev ingen chili denna sommar

Planterade ett chilifrö i våras (Jamaican Bell). Har skött om plantan heeeela sommaren och den blev till en liten buske. Hade fantiserat om att plocka färsk chili och använda men så blev det inte hösten kom liksom ivägen. Hoppas plantan överlever vintern så kanske jag får chili nästa år:). En liten ängel i en hörna hemma på Berget. Min favoritlampa. Dessa hänger ovanför lampan. Det blir jätte fint på kvällen.

tisdag 15 september 2009

Jag rodnar och skäms lite

En trist fruktlåda har vi här.....så roligt tänkte fröken kludd den ska jag leka med. Vips blev den vit och det var ju inte så svårt. Sedan hade kludd tänkt sig att skriva sina initialer på den och trycka en liten bild. Men det vart inte så bra:). Det blev väldigt knaggligt, lådan är gjord av ohyvlade bräder. Har tänkt så många gånger att jag ska sluta göra saker själv eftersom det finns så många som verkligen är bra på att göra fina saker, men sen kan jag liksom inte låta bli för det är ju så kul...... .....å kul ska man ju ha. Så idag skäms jag offentligt och kanske jag kan inspirera någon annan kluddare att visa sina alster fast de inte blev så bra, för det är ju så kul:). Ha en skön tisdag alla där ute!

måndag 14 september 2009

Slut på sol och salta stänk.....

Så här skönt har jag det på sommaren. Havet ligger spegelblankt, båten glider fram över vattnet och det doftar så där speciellt som det gör av havet. Nu är det slut med det för iår:(. Vi har tagit upp båten idag, den ska på service imorgon. Usch.....det är lite vemodigt, men allt har sin tid. Nu är det istället tid för att ta fram korgen med vantar, mössor och halsdukar, Det är ganska mysigt det också. Idag har jag webbshoppat lite, men vad det blev ska jag visa när varorna kommer. Fiiiiint var det kan jag lova, ooo vad det är jobbigt att vänta! Ha en skön måndagkväll alla där ute. Nu ska jag trycka en schablon som jag tillverkat själv på en låda, om det blir fint kanske jag vågar visa den här på bloggen:).

söndag 13 september 2009

Vilken härlig höstdag!

Jag har gjort lite höstfint ute på bron med lite stenar och en lykta:). Fick tag på mycket vacker ljung på Växtriket. Vilken färg den har när solen lyser på den! I zinkbaljan under bordet ska jag sätta granris och en ljusslinga senre till vintern. Ha en skön söndag alla där ute! Nu ska jag ut och plocka ihop trädgårdsmöblerna för vintern, det var bara sju grader imorse:).