måndag 23 maj 2011

Fortfarande kofta och vantar på

Hej alla
Här i antarktis vart jag tydligen bor numera har vi skolavslutning snart men inte ens fjällvalmon kan övertygas om att det är sommar. Nix, vi fryser och isen ligger envist kvar ute i havsbandet. Den flyter in och ut på fjärden och sprider otrevlig kyla runt sig. Konstigt nog har jag inte sett röken av vare sig pingviner eller isbjörnar det hade ju i alla fall varit lite spännande. Morr nu får någon skicka hit lite värme.
Lite sol hade vi allt i helgen ändå, vinden var dock iskall då den kom från havet. Här kommer lite helgbilder.
Fjällvalmon vägrar att blomma men jag planerar att lura den med hårblåsen vilken dag som helst nu bara det slutar ösregna.
Fick ett il och plockade fram lite uteköks grejor, ingen aning varför, ingen vill ändå laga mat där då det är svårt att kocka i yllevantar.
Man kan ju alltid värma sig på en katt....eller......
...studsa sig varm.
Idag öser regnet ner och det är så klart iskallt, en envis hosta gör att humöret är lite mer ner än upp. Jag tänder lite ljus och dricker varmt gott te och försöker tina upp efter den blöta skogsturen med Maja.
Hoppa ni andra har det varmt och gott!
Kram /Sara

16 kommentarer:

Vända blad sa...

Haha, en stor portion bra humor värmer ju alltid upp iallafall:) "Kocka i yllevantar" den var bra!!
Själv har jag ikväll sett ut ungefär på samma sett som i vintras, långkalsonger & fleecetröja...har stått ute i hällregnet och sett sonen spela fotbollsmatch... Nä nu får väl ändå sommaren sätta fart nångång!? Vad är nästa steg? Permafrost kanske??? Ha det gott i "kylan", kram Maria

Sari sa...

Hu, det låter ju verkligen som om du skulle bo på Nordpolen..... Tur att du skriver med humor iallafall!
Vi har haft soligt hos oss idag, men det har blåst storm! Jag flyger!! sa lillbjörnen när jag hämtade de små på dagis. Ja, det kanske känns som om man lättar när man är liten och det stormar omkring en!
Ha det så bra!
Kram Sari

Ett Vitare Hem sa...

Är nog glad att jag inte bor så långt norrut ;o) fast här har vi tyvärr haft ett par isande kalla dagar nu....
Ha en riktigt härlig tisdag!
Kram/Lena

Claras hem på byvägen sa...

Brrr det låter kallt. Här i Småland har vi det faktiskt riktigt soligt och härligt. Er tur kommer också ska du se=). Det va ju fiffigt av dig att använda hårblåsen...haha!

Te och ljus brukar altid kunna funka när humöret är lite si och så. Hoppas du får mer energi framåt helgen.

Kram Clara

Bärkulla sa...

Hoppas isen försvinner snart och att ni får sol och varmt!!! Kramar

Hanna sa...

Det låter kallt.
men värmen kommer nog snart.

kram
Hanna

lovefriidrott sa...

Hej Vännen, ha ha vilket roligt inlägg el INTE!!!!! Nu kommer jag precis ihåg en av anledningarna varför jag flyttade. Idag blåser det faktiskt kallt här På Österlen oxå:( Fast vi har haft norrländsk sommar 1 månad om inte mer redan nu så fru Lindvall är NÖJD:)

Ja du vet ju vars du ska bo när ni kommer:)

Tjingeling o Sara sommaren kommer jag lovar<3
Kramar Sari

Penseldraget sa...

hej sara, ja visst är blogger helknäpp just nu..men här gick de oxo bra att kommentera..här är de sååå blåsigt o kallt så man vill ta fram täckjackan igen
ha en skön vecka
kramar pia

Roses & Angels sa...

Hur har ni det där uppe. Är det fortfarande så kallt? Här är det inte mycket bättre. Usch det blåser och regnar om vart annat. JA äntligen är köket klart, eller ja i det stora hela. Nu är det bara lite vita lister mm som ska fixas. Bra att hyresvärden förstått att man måste höja standarden också inte bara hyran. EN Christa klocka va? hihi KRAM

Roses & Angels sa...

Godmorgon på er i Norrbotten! Tänkte kika in och önska er en trevlig helg. Här regnar det idag. Suck KRAM

Elsa och Helena sa...

Här regnar det idag och ser allmänt ovårigt ut...tur det är fredag i alla fall:) Ha en skön helg och KRAM Helena

annika sa...

Hoppas att du har tinat upp nu :). Trist att värmen dröjer så. Här blåser det med en liten regnskur emellanåt. Men mest är det sol men ingen särskild värme. Tur att man kan rycka ogräs...för det växer.

Kram
annika

Gnistra i Norr sa...

Visst är det härligt...not :-) Vi får hoppas att all sol & värme sparas som i en liten burk och släpps ut lagom till sommarlovet.

Trevlig söndag.

//Jeanette

Fröken Fräken sa...

Och inte har det varit bättre väder den här helgen!! Vad är det här??? Var kan man klaga? Nu är det verkligen på tiden att få lite sol och temperaturer över +15, åtminstone! Hela maj har nu gått och det känns som att hela våren bara har regnat bort..

Bestemor Drillo sa...

Endelig kom jeg inn på kommentarfeltet ditt!
Du har det jammen kaldt, men det blir nok riktig sommer når den først kommer til deg! Det er kaldt her også, men ikke så kaldt! Håper du snart får varmen !
Klem fra bestemor!

Körsbärshöjden sa...

Nu hoppas jag att värmen även har nått dina trakter :), ha en riktigt fin helg

Eva