onsdag 20 januari 2010

Fredagsreceptet

Hej alla, hoppas ni haft en bra dag och att ni fått en god middag. Här på Berget har vi bastat och myst på med tända ljus. Mitt kylskåp har gått sönder, typiskt, bara för att jag sitter och kollar på resor till mig och Mini så var kylskåpet tvunget att gå sönder. Någon där uppe tycker tydligen att jag ska hålla mig hemma och laga mat istället. Tja då bjuder jag väl på ett fredagsrecept. Är väldigt sugen på tonfisk så detta blir det på fredag. Tonfisksallad 4 protioner (http://www.ninasmat.se) ca 400 gram kokt pasta, t ex farfalle, spiraler. 400 gram tonfisk i vatten på burk 1 burk majs, 300 g 2-3 st tomater ½-1 gurka 1 paprika några champinjoner crème fraiche efter smak, ungefär en stor burk citronpeppar 3-4 ägg Jag brukar ibland ha i lite oliver eller lite gröna ärtor. Gör så här: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Koka äggen efter eget tycke, löskokta eller hårdkokta Häll tonfiskburkarna i en sil så att allt vatten försvinner, likadant med majsburken. Skär gurkan, tomaterna, paprikan, champinjonerna och lägg allt i en stor skål. Tillsätt pastan, tonfisken, majsen. Rör i crème fraichenm majonäsen och citronpepparn Garnera med ägghalvor. Mini har somnat på mina fötter:), hon är som en liten hund ibland:). Ha en skön kväll alla där ute! Kram /Sara

14 kommentarer:

lovefriidrott sa...

Nej:( suck!!! åh vad det känns tungt att lägga pengar på sånt som kylskåp.
Förstår att ni hellre åker till varmare breddgrader. Salladen låter väldans god:)
Ha d gott
Kramis Sari

Änglarnas hus sa...

Men då..kylskåp är en sån där onödig..men ändå nödig sak..som är urtråkigt att lägga pengar på :(..
Kanske någon av de stora kedjorna som har "resa på köpet"..hihi..

Har 'ätit tonfisk idag och det är mums..tackat för nytt recept!
Kramis Sanne

LinaTriathlet sa...

Åh vad skönt med bastubad!
Jag har börjat att gilla det mer och mer sedan jag blev norrlänning :-)

Tonfisksalladen låter väldigt god. Måste provas i vårt nya kök :-)

Inge kul med trasigt kylskåp :-( Hoppas att ni kan hitta ett bra på rean som är!

Ha en fin kväll!!

hemma hos lilla mej sa...

Stackare att kylen pajat.Inte skoj hoppas att någon har rea så det slipper bli så himla dyrt.1000 tack för gott recept att prova.Va gulligt sover på mammsens fötter.Ha en skön kväll vännen Goa Kramen Rita ♥

Vända blad sa...

Men ååå vad trist med kylskåpet! Ja,ja, inte mycket att göra åt...det hade ju kunnat vara värre. Vilken sallad, den låter ju supergod med créme fraichen - måste provas =) Vad mysigt med bastubad och en liten mjuk vän vid fötterna ;)
Kram Maria

Måddan - Himla lantligt sa...

Hej snuttan!

Stackars dig, så typiskt att det ska gå sönder så pass dyra grejer :o(....

Här är det inte heller kul - vår värmepanna i huset krånglar och DET kommer att kosta - väntar på reservdelar och gruvar oss väl lite för att få veta vad det kommer att gå på....sååå TRIST - när man istället hade kunnat åka till IKEA och bo på hotell en helg - till exempel - , och min erfarenhet är att "börjar det j----s" så fortsätter, nåt annat större brukar gå sönder nästan samtidigt....

Ha det gott så ses vi!

Kram
Måd

Tessie sa...

Vilken trist utgift :-(
Men tack snälla för receptet, det ska jag prova! Matlagningen har ju liksom hamnat på mig nu när jag är ledig och matlagning är inte min starka sida och inte har jag någon matfantasi heller så nya recept som verkar lätta är oerhört välkommet!!

Kram Torparfrun

LjuvligtLantligt sa...

Neeeejjjee..ni skulle ju på semester!! Blir det inte av nu då??
Ta kylen på avbetalning o lägg de andra pengarna på resa....

Kram Git

Bestemor Drillo sa...

Det hørtes godt ut ! Så trasigt med kylskåpet ! Ha en fin torsdag;)

Körsbärshöjden sa...

Nej men såå trist..att behöva köpa något som man redan har...fast nu blir det ju väldigt fint och frescht ( hur stavas det )för maten :)

du..salladen låter jättegod..ska prova den till helgen

Kram
Eva

Penseldraget sa...

hej
tråkigt med ditt kylskåp, så typiskt när du planerade resa, men mumsigt salldsrecept du bjuder på tonfisk va länge sen jag käkade =)
åhh vad gulligt att hon somnat på dina fötter =)
kramar pia

Roses & Angels sa...

MMm sallad, låter gott det där. Hihi ja så fort har det väl inte gått hih men service är bra att ha. NEJ inte kylskåpet, alltid ska det var nåt som går sönder. Ja det är så tråkigt när man måste lägga ut såna utgifter. Kappahl kommer säkert ut med en ny collection hann inte köpa något av den förra snyft men ja det kommer in så mycket fint nu. Tack söta, jag spånar på kort nu hihi. Etiketterna dina skickar jag idag! Kram ha en fin torsdag.

Fruädel sa...

Noooo va trist med kylen, ett tips är dock att få den reparerad, rep kylen på jobbet dagarna innan jul, en snubbe kom, bytte kompressorn, 800kr! Funkar som en ny nu! Kan vara värt att kolla upp. hoppas ni kommer iväg på resa trots allt! Tack för att du tagit dig tid att skriva inne hos mig!!! Blir så glad ska du veta! Kram på dig och söta tjejen!/ tess

Norregård sa...

Det är väl typiskt...Händer ofta tycker jag! Hoppas det går att laga eller att det löser sig på annat sätt!! Klart Ni ska åka på semester du och lilla M;o)
Kul att du gillar mina loppisfynd;o)
Kram Kram Malin