Dags för fredagsmiddag på Berget. Försöker alltid göra något gott just på fredagar. Här har vi en bild på fredagsvinet Café, jätte gott!
Här står focaccia degen och jäser. Recept kommer längst ner.
Middagen är klar. Focaccia med tomat, basilika, oliver och fetaost. Lufttorkad skinka, italiensk salami och melon.
Recept:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl
Smula jäst i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda i ca: 5 min.
Jäs 45 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda degen till 2 bollar på mjölat bakbord. Tryck ut degbollarna tills de blir ca:1.5 cm tjocka på en oljad plåt med lite flingsalt på.
Jäs 30 min under bakduk.
Gör hål med fingrarna i degen och tryck in cocktailtomat oliver, basilika och fetaost. Ringla över olivolja och sätt på flingsalt
Grädda mitten av ugnen 10 min.
Ha en skön fredagkväll!
5 kommentarer:
Ååååhhh vad smarrigt det ser ut.Helt dunder.!000 tack för tips på både vin och mat.Ha nu en mysig kväll kramiz ~~~~~RITA~~~~.
det där såg smaskigt ut... Det är alltid kul att fredag och gärna lördagskväll göra något extra. Hoppas du får en bra helg nu :)
Kram
Hejsan prompolare:)
sitter som vanligt här och HACKAR på tangenterna....skulle behöva hoppa i säng om jag ska orka på promis i morrn. Fint du gjort i köket
Kram sari
Hej! Men så kul att du hälsade på igen. Sari berättade om dig och jag är helt säker på att du är lika gullig som hon!
Ja, snart kommer skyltarna - kul att du gillar dom!
Kramar
Maud
Vad mysigt med sådan fredagsmiddag! Foccaciabröd tillhör en av mina favoriter. Första gången jag åt det var för 15 år sedan i Australien på något Italienskt ställe. Vinet har jag aldrig provat, det får jag kolla upp.
Trevlig helg!
Anna-karin
Skicka en kommentar