lördag 30 januari 2010
Sovrumsbilder och råd behövs
fredag 29 januari 2010
Fredags mys
torsdag 28 januari 2010
Lite shopping
onsdag 27 januari 2010
Semesterplaner

tisdag 26 januari 2010
Fredagsreceptet & ett roligt brev
Balsamicoreduktion: 1 1/2 dl balsamvinäger 3/4 dl farinsocker 2 msk vatten 40 g rumstempererat smör, gärna osaltat
Gör så här:
1. Börja med mandelpotatisen: Sätt ugnen på 225°. Smörj en form med olja och sätt in den i ugnen.
2. Skölj och dela mandelpotatisen i mitten behåll gärna skalet på. Tag ut plåten och lägg i mandelpotatisen på den varma plåten, tänk på att det kan skvätta. Salta och peppra och låt den stå i ca 20-30 min i ugnen.
3.Börja nu men balsamicoreduktion: Blanda vinäger, farinsocker och vatten i en liten kastrull. Låt koka på stark värme några minuter tills det börjar bli lite trögflytande. Tillsätt lite vatten om det kokat ihop för mycket. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
4.Vispa ner smöret i klickar tänk på att smöret skall vara rumstemperatur. Håll såsen varm medans du steker på laxen.
5.Lägg laxfilé bitarna på ett fat eller en ren skärbräda. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chilin med det andra kryddorna.
6.Hetta upp en stekpanna gärna gjutgärn. Pensla laxkotletterna på båda sidor med lite olja och lägg i den i pannan. Krydda ordentligt med kryddblandningen och stek på medeltemperatur i 3-4 min på varje sida.
7.Stäng av plattan och täck med folie och låt stå i pannan i ytterligare 3 min.
8.Då var det bara att lägga upp och servera gärnera gärna med en timjankvist eller dill.
Ha de gott alla där ute!
Kram /Sara